Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Επιστροφή μετά από 3 χρονια


Πριν από 3 χρόνια, δημιούργησα το παρών ιστολόγιο (blog) με την προοπτική να εκφράσω τις απόψεις και τους προβληματισμούς μου με ένα ευρύτερο ελληνόφωνο κοινό. Χωρίς κάποια αυστηρή θεματολογία ή ένα γενικότερο ύφος, απλές σκέψεις  και παρατηρήσεις. Για διάφορους λόγους, που δεν έχουν τόσο σημασία, η προσπάθεια αυτή έμεινε μόνο στην αρχή.


Επιστρέφω λοιπόν εδώ με τελείως διαφορετικές επιδιώξεις. Το διάστημα της απουσίας μου (2013-2016), η κατάσταση στην Ελλάδα (οικονομική κρίση, μεταναστευτικό, γενική ηθική κατάπτωση) αλλά και στον κόσμο έχει αλλάξει ριζικά. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην απαρχή κοσμοϊστορικών γεγονότων για την ανθρωπότητα. Θέλοντας να συμβάλλω στη γενικότερη προσπάθεια αφύπνισης των Ελλήνων όλου του κόσμου, επιδιώκω να συγγράψω και να δημοσιεύω μια σειρά από άρθρα που θα καλύψουν σημαντικά κοινωνικό-πολιτικά θέματα τα οποία σχετίζονται άρρηκτα και σε μεγάλο βαθμό μεταξύ τους.

Τα άρθρα θα έχουν συγκεκριμένη δομή, εννοιολογική εισαγωγή, σύνθεση και ανάλυση, τις παρατηρήσεις και συμπεράσματα τρίτων, τα δικά μου συμπεράσματα και φυσικά στο τέλος παραθέσεις με ολόκληρη τη βιβλιογρααφία και τις αναφορές (με μορφή συνδέσμων κλπ) Καλώ τους αναγνώστες που θα διαβάσουν τα άρθρα να κάνουν τη δική τους έρευνα (όπως έκανα και εγώ) και να καταλήξουν στα δικά τους συμπεράσματα.

Τέλος, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν ανήκω σε καμία οργάνωση, παράταξη ή πολιτικό κόμμα ούτε εξυπηρετώ συμφέροντα με ιδεολογικές ή/και άλλες προεκτάσεις. Δε θέλω να προσηλυτίσω κανέναν σε οτιδήποτε. Επιδιώκω απλώς να μοιραστώ με όλους σημαντικές πληροφορίες με τη μέθοδο της ανάλυσης και της σύνθεσης, χρησιμοποιώντας φυσικά ένα σύνολο από ελληνόγλωσσες αλλά και ξενόγλωσσες πηγές. Όποιος θέλει είναι ευπρόσδεκτος να σχολιάσει από κάτω, με κόσμιο πάντα τρόπο.